fv-500x300

השימוש במלח והשפעותיו המזיקות על הגוף שלנו

שימוש היתר במלח בבישול שלנו ובמזון המתועש שאנו צורכים על בסיס יומיומי מעלה את שיעור התחלואה במחלות הכרוניות עקב לחץ הדם הגבוה שהמלח גורם. ריכוז המלח בדם עולה וזאת בשל המעבר של נוזלים מהחללים הבין תאיים בגוף לתוך נוזל הדם. כך מתרחשת עליה בנפח הדם והדבר גורם לעליה הלחץ הדם ובעקבותיו מגביר את הסיכון לשבץ מוחי, מחלות לב וכלי דם ומחלות כרוניות עמן הרפואה הקונבנציונלית אינה יודעת להתמודד. הדרכים להשתמש באופן מושכל במלח הביתי וצרכנות נבונה של מוצרי מזון מקדמי בריאות בכתבה שלפנינו.
אני מבטיחה שמי שישנה משהו קטן באורח החיים שלו – מינון השימוש במלח, יחווה הצלחה בשמירה טובה יותר על הבריאות.
דוח חדש של ארגון הבריאות העולמי מעלה שמחלות לב וכלי דם, סרטן, מחלות ריאות וסוכרת הן המחלות הקטלניות ביותר בעולם.
לפי נתוני הארגון, בכל שתי שניות מת בעולם אדם מתחת לגיל 70 ממחלה כרונית ובסך הכל מתים 17 מיליון איש ממחלות כרוניות בשנה! הרבה יותר מהמתים ממחלות זיהומיות.
הגורמים העיקריים למחלות אלה הם סטרס כרוני, עישון, צריכת יתר של מלח וחוסר פעילות גופנית.
ההוצאה על טיפול במחלות כרוניות בארץ נאמדת ב כ 9 מיליארד שקל בשנה!
הופעת יתר לחץ דם אצל ילדים שכיחה היום יותר מבעבר וישנה סכנה כי נתון זה יגרום להם לחלות במחלות כרוניות בגיל צעיר בהרבה מהממוצע כיום.
צריכה גבוהה של מלח גורמת ללחץ דם גבוה המעלה את שיעור אירועי הלב והשבץ המוחי. יתר לחץ דם אחראי ל 62 אחוז ממקרי השבץ המוחי ול 49 אחוזים מאירועי הלב הכליליים.
בואו נדבר רגע על הדבר השכיח הזה הנמצא בכל מטבח, המלח שאנחנו מוסיפים לאוכל שלנו מבלי לשים לב.
מלח בישול הוא תרכובת יונית (נתרן כלורי) הנמצא במכרות רבים ברחבי העולם.
כמות מועטה של מלח חיונית לגוף, שכן, זהו מינרל, חומר לא אורגני שאנו חייבים לקבל ממקור חיצוני.
הנתרן מסייע להולכת אותות עצביים להתכווצות שרירים, לשמירה על קצב לב תקין ולוויסות נפח הנוזלים בגוף.
הכליות אחראיות לאיזון רמת הנתרן בגוף שלנו ועודפי הנתרן (בכמות שהגוף יודע להתמודד איתה) מופרשים בשתן, בצואה ובזיעה בעת פעילות גופנית.
חסך בנתרן עלול לגרום למוות למשל במקרי התייבשות קיצונית או בהרעלת מים הנגרמת מדילול הנתרן בגוף בשל שתיית מים בכמות מופרזת.
כמו כל דבר בחיים, גם צריכת הנתרן חייבת להיות מבוקרת.
אז איך נדע מהי כמות הנתרן המומלצת?
75 אחוז מהנתרן מגיע ממזון מעובד שאנו קונים בסופר וכ 15 אחוז מהנתרן מגיע מהמלחיה שלנו בבית.
חשוב לקרוא היטב את תוויות המזון כדי ללמוד מהי כמות הנתרן בכל מוצר שאנו קונים.
כמות הנתרן המומלצת היא:
2300 מ”ג נתרן ביום למבוגרים, כמות השווה לכפית מלח אחת בלבד.
לאנשים הסובלים ממחלות לב, סוכרת וכליות הכמות המומלצת היא 1500 מ”ג נתרן ביום.
דווקא הלחם שאנחנו אוכלים וגם לחמי הבריאות מכילים כמות גבוהה מאוד של נתרן, לכן מומלץ לקנות לחם שיש עליו תווית מזון וללמוד על מידת הנתרן שבו לפני שאנו מכניסים אותו לסל הקניות שלנו.
 
 
לילדים מומלץ לצרוך 1000 מ”ג נתרן ביום, ששווה לחצי כפית מלח ביום.
ההמלצה הזאת כמעט ואינה מיושמת בקרב ילדים, שכן, הם צורכים כמויות גבוהות מאוד של נתרן בחטיפים, בדגני הבוקר, בקטשופ ובמזון הקפוא (כמו שניצלים, המבורגר, נקניקיות ועוד).
ישנה חשיבות גדולה לעודד את הילדים לצרוך כמויות גדולות יותר של ירקות ופירות ולהעדיף אותם על פני המזון המתועש.
בעברי סבלתי מלחץ דם גבוה. סברתי כי הדבר תורשתי עד שהתחלתי ליישם תזונה דלת נתרן ולהפתעתי הרבה לחץ הדם ירד פלאים וגם המשקל התחיל לרדת ביתר קלות.
כיום אני מתחילה את הבוקר במדיטציה קצרה (בת 5 דקות), המרעננת את הגוף ומעלה את הסרטונין והדופאמין החיוניים לשלוות נפש, שותה בבוקר כוס מים פושרים עם כף שמן זית מבורך (שמן זית כתית טהור שאני מברכת אותו ובאופן הזה הוא סופג את אנרגיית הברכה ומשנה את המולקולות שלו. למתעניינים במניפולציה הנעשית על השמן – אני ממליצה לצפות במחקר המים שערך מדען יפני בשם מסארו אמוטו) ומכינה במקרר קופסא עם ירקות חתוכים בעיקר ירקות ירוקים (חסה, מלפפון, ברוקולי מאודה ופטריות טריות) ומשתדלת לצרוך ממנה בכל שעות היום.
למרות התחושה של האוכל התפל, הורדתי לגמרי את המלח מהתפריט היומי שלי.
בירקות ובפירות ישנו מספיק מלח טבעי שאין צורך להוסיף עוד מלח מהמלחיה.
אז רגע לפני שאתם ניגשים להכין את ארוחת החג, זכרו להפחית את כמויות המלח והשתדלו להקפיד על צריכה מתונה של הנתרן, למען הבריאות הטובה שלכם.
 
שלכם, באהבה,

את/ה בטוח/ה?

לא תהיה לך גישה למדיטציות עד שתתחבר שוב.